Vătămări corporale

Despăgubirile din partea firmei de asigurări RCA a şoferului vinovat de producerea accidentului se acordă doar persoanei care a suferit efectiv vătămarea corporală. Indiferent că aţi fost pieton sau pasager, chiar şi în maşina şoferului vinovat, puteţi obţine despăgubiri în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale cuprinse în CML (Certificatul medico-legal). În medie, o zi de îngrijiri medicale este despăgubita cam cu 900 lei – 1000 lei.

De reţinut:

  • trebuie făcută deosebirea între zilele de spitalizare şi cele de îngrijiri medicale! Firmele de asigurare RCA oferă despăgubiri în funcţie de zilele de îngrijiri medicale, nu în funcţie de zilele de spitalizare, pentru că o persoană vătămată este inaptă pentru a-şi desfăşura activităţile normale chiar dacă nu stă internată în spital. Deci zilele de îngrijiri medicale conform certificatului medico-legal contează!
  • despăgubirile pentru vătămări corporale din accidente auto se pot solicita în termen de 3 ani!
  • ne ocupăm de toate procedurile, atât pe latură civilă, cât şi penală, de obţinerea tuturor documentelor, de la început până la sfârşit, la obţinerea efectivă a banilor, a despăgubirilor.

Sunaţi-ne la 0742 829 771 şi venim oriunde vă aflaţi!

Avocat Valentina Priboi
Call Now Button