Vătămări corporale

Victima unui accident rutier care a suferit vătămări corporale are dreptul la despăgubiri din partea firmei de asigurări RCA a şoferului vinovat de producerea accidentului. Aceste despăgubiri se acordă doar persoanei care a suferit efectiv vătămarea corporală, nu și rudelor acesteia!

Indiferent că aţi fost pieton sau pasager, chiar şi în maşina şoferului vinovat, puteţi obţine despăgubiri în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale cuprinse în CML (Certificatul medico-legal).

Foarte important! Nu semnați vreun act de împăcare cu șoferul vinovat! Nu vă lăsați intimidat de angajații din spital care vă presează să semnați în grabă procuri sau contracte dubioase! Riscați să vă pierdeți dreptul la despăgubire! Alegeți dumneavoastră!

Știm că aveți multe nelămuriri, dar iată câteva detalii legate de obținerea de despăgubiri în caz de accident cu vătămare corporală:

 • În cât timp se poate obține certificatul medico-legal? În maxim 30 de zile de la producerea accidentului, dacă este posibil. Dacă nu, trebuie să ne întrebați, este o procedură pe care v-o parcurgem noi, adică trebuie să vă obținem o ordonanță de la poliție pentru a merge cu ea apoi la Serviciul de medicină legală.
 • Unde se obține Certificatul medico-legal? Certificatul medico-legal se obține de la Serviciul de medicină legală aflat în reședința de județ unde aveți dumneavoastră domiciliul sau cel de pe raza județului în care s-a produs accidentul rutier.
 • Ce deosebire există între zilele de spitalizare şi zilele de îngrijiri medicale? Firmele de asigurare RCA oferă despăgubiri în funcţie de zilele de îngrijiri medicale, nu în funcţie de zilele de spitalizare, pentru că o persoană vătămată este inaptă pentru a-şi desfăşura activităţile normale, chiar dacă nu stă internată în spital! Deci zilele de îngrijiri medicale conform certificatului medico-legal contează, nu zilele de spitalizare!
 • Ce despăgubiri se primesc în caz de accident rutier cu vătămare corporală? Dacă există și raport de punctaj traumatologic, în plus față de certificatul medico-legal, se pot obține peste 1500 lei per zi de îngrijiri medicale!
 • În cât timp se pot obține despăgubiri pentru vătămări corporale din accidente auto? Despăgubirile pentru vătămare corporală în urma unui accident se pot solicita în termen de 3 ani!
 • Ce documente îmi trebuie pentru a semna contractul de obținere despăgubiri? Actul de identitate al victimei și, dacă îl aveți, certificatul medico-legal. În plus, păstrați toate bonurile, facturile de cheltuieli pe care le-ați făcut cu ocazia accidentului (spitalizare, medicamente, proteze, transport de/la doctor, etc.) deoarece și acestea se vor deconta ca daune materiale de către firma de asigurări.

Ce trebuie să fac în cazul unui accident cu victime? Sunaţi-ne la 0742 829 771 şi venim oriunde vă aflaţi!

Valentina Priboi, avocat accidente rutiere

  Nume:

  Telefon:

  Problema dumneavoastră:

  Call Now Button